Volleybalvereniging Civitas Venlo

Regiokampioenschappen N 6.1 op 25 april

De voorbereiding: Petra verzorgt het administratief werk met de bond.

Extra training vrijdagavond ingelast. Iedereen was er, super gemotiveerd.

Zaterdagmorgen om 8.20u naar Eindhoven. Totaal geen druk op de kids gelegd. Ze moesten het zien als een ervaring. Zelfs ik ben rustig. We spelen een dubbele competitie van 10.00u tot 13.00u. Twan staat op een afstand mee te coachen. Jammer, hele competitie hebben we samen kunnen coachen, nu mag er maar 1 staan.

1e wedstrijd tegen Sarto: 1 set winst, 2e set gelijk. Heb alleen positief gecoacht: plezier maken, lachen, volleybal is leuk, help elkaar, is niet erg, de volgende bal en hier en daar een enkele aanwijzing.

2e wedstrijd tegen Spirit Barendrecht: weer winst. Daarna nogmaals tegen dezelfde teams en ook deze werden gewonnen. Kathleen floot voor ons de andere wedstrijden. Toppie!

Alleen de nrs. 1 in elke poule gingen door naar de halve finale. 6 poules en we werden opnieuw ingedeeld in een poule van 3. Onze beruchte concurrent Hovoc stond erbij. Ik dacht: oei, hoe zullen mijn kids hier mee omgaan?

De 1e wedstrijd begon om 13.45u tegen Next Volley Dordrecht. Weer winst. Zo trots was ik toen al op ze. De sfeer in het team was nog meer aan ’t stijgen. Ze werkten voor elkaar en waren zo gedreven en dat op die leeftijd! Vervolgens tegen Hovoc, o wat gierden de emoties door mijn lijf en steeg het adrenalinepeil. Ook bij de kids, wat een klasse, wat een spirit. We juichten en we sprongen. Weer die winst.

Kippevel had ik op mijn armen staan en emotioneel beladen. In de kantine werden cakejes en kinderchampagne, getrakteerd door ouders van Quinty. Raoul kon dit nog net meepikken want hij ging op vakantie en moest om 17.00u op het vliegveld zijn. De finale kon hij niet meespelen. Zo jammer voor hem.

De finale tegen Somas Activia: de 1e set werd nipt gewonnen. Nu begonnen de zenuwen parten te spelen, de vermoeidheid sloeg toe en de concentratie nam af. De 2e en 3e set werd geen winst meer behaald. Niet erg, een ontzettend goed toernooi gedraaid. Ben zo tevreden!

We dachten dat alleen de nrs. 1 van elke regio door mochten gaan voor de “landelijke”. We kregen het bericht dat ook de nrs. 2 mogen gaan. Emoties, tranen in de ogen. Het besef is nu pas doorgedrongen. 30 mei vervolg en weer in Eindhoven. Helaas kan ik er niet bij zijn, ben op stedentrip.

Ouders, kinderen, zusjes, Petra, Wil en Nadine, bedankt voor jullie steun, gezelligheid en sportiviteit die dag. Een speciaal bedankje wil ik ook richten aan Corinne. Jij bent altijd super enthousiast en regelt alle dingetjes erom heen, zoals een groepsappje, foto’s maken en meteen alles op facebook zetten. Helemaal top!

Kathleen bedankt voor het fluiten en mijn maatje Twan: wij waren een super team! 2e van regio Zuid, die nemen we mee terug naar VENLO.

Een zéér trotse trainer/coach. Liefs Brigitte 

regiobekereindhoven  kantineeindhoven

 

  Hovens Collin

 

 

 

 

                                                                                       

 

 

Logo glaspunt

 

 

 

 

 

Logo plus geeft meer 

                                                                                              

                                   

                                                                                               vanelderen